Digitalna transformacija Općine Čepin
03 Lip 2020

Čepin, 02.06.2020. - Klub vijećnika HNS-a Čepin jučer je na održanoj 24. sjednici Općinskog vijeća uputio predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku prijedlog za digitalizaciju općinske uprave.

Obilježen Međunarodni dan žena
08 Ožu 2020

Osijek, 07.03.2020. - HNS Osječko-baranjske županije i ove je godine darivanjem svojih sugrađanki tradicionalno obilježio Međunarodni dan žena. Članice i članovi osječko-baranjskog HNS-a, dijelili su cvijeće i družili se sa svojim sugrađankama i sugrađanima.

Održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke
01 Ožu 2020

Osijek, 01.03.2020. - Danas je u Osijeku održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke. Uz predsjednika i potpredsjednike, delegati ŽO HNS OBŽ birali su članove Predsjedništva i tajnika.

Obrazovna reforma je najveća reforma u Hrvatskoj od osamostaljenja, pa samim time i u ovoj Vladi
04 Lis 2019

· Obrazovna reforma je najveća reforma u Hrvatskoj od osamostaljenja, pa samim time i u ovoj Vladi!

· Reforma obrazovanje je najvećim dijelom financirana iz europskih sredstva!

· Reforma obuhvaća 70.000 prosvjetnih djelatnika!

· Da bi imali održivost reforme – moramo osigurati novac za veće plaće učitelja, profesora…!

Dan HNS-a Osijek
28 Ruj 2019

Na osječkom Pampasu danas su se družili članovi 13 ogranaka grada Osijeka i njihovi gosti.


"Ovo je još jedna odlična prilika da se maknemo od politike. Bilo svakodnevne, kratkoročne, dugoročne. Danas je zabranjeno pričati o politici. Danas smo se skoncentrirali na druženje. Imamo ekipe koje željno iščekuju sportski susretu kojem će se okušati i naš predsjednik, a riječ je o potezanju konopa. Izazivamo predsjednika i njegov tim da se okušaju s Osječanima.", rekla je Žana Gamoš.

Iako je predsjednica osječkog HNS-a Žana Gamoš istaknula kako je druženje oslobođeno dnevne politike i okrenuto druženju i sportu, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ipak nije izbjegao politička pitanja.

"Tu smo kako bi poručili da politika ne mora biti okrutna i ozbiljna, i to HNS nikada nije ni bio. Mi smo uvijek pokušavali na jedan poseban način voditi naše članstvo i stranku, a to da pored političkih skupova, politika i prioriteta koje radimo, moramo biti i društveni, humani, i zabavni. Ovdje smo jer slavimo i najveću reformu obrazovanja od samostalnosti Republike Hrvatske. Šezdeset osam tisuća profesora i nastavnika angažirano je u reformi. Prije dvije godine smo krenuli, a sada možemo staviti kvačicu da smo ušli u školu. Ono što sam rekao prije dvije godine i četiri mjeseca, uvest ćemo reforme u škole zbog budućnosti naše djece makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici, to sam učinio!", rekao je Ivan Vrdoljak i pozvao na druženje.

Lijepo je što smo ovu tradiciju održali i proširili jer svake godine sve više ljudi dolazi na našu proslavu. Neki kako bi se natjecali, a neki kako bi probali delicije koje majstori kotlića skuhaju. Vidimo se i iduće godine. ????

Kako je danas bilo pogledajte u galeriji fotografija https://www.facebook.com/208799152545268/posts/2474689332622894/ 

Subvencije stambenih kredita = izvrsna demografska mjera!
17 Ruj 2019

Uz činjenicu da više od 5.300 mladih obitelji ima svoj novi dom zahvaljujući ovoj mjeri, posebno veseli i vijest da je više od 850 djece rođeno u tim obiteljima. 

Pogledajte više na slijedećem linku: 

https://vijesti.hrt.hr/542584/stromar-subvencije-stambenih-kredita-prava-demografska-mjera?fbclid=IwAR2-JMT76VyVHm03A9J31bKywSubQVrwPdZuDFQnj-A0wvdRlEISESI115k

Krenule su prijave za subvencioniranje stambenih kredita!
10 Ruj 2019

Nova prilika za sve mlade obitelji koje planiraju izgradnju kuće ili kupnju stana/kuće.

Krenuo je novi krug subvencija stambenih kredita! Više od 5.300 mladih obitelji ostalo je u Hrvatskoj i danas ima svoj novi dom zahvaljujući ovoj mjeri.

✅ Država otplaćuje 30-51% mjesečne rate kredita
✅ Trajanje subvencije - minimalno 5 godina
✅ Mogućnosti produljenja: godinu dana za svako dijete koje podnositelj ima u vrijeme prijave te dvije godine za svako novorođeno dijete
✅ Kamate - od 2,19 do 3,75 posto

Ministrica Blaženka Divjak:

Ako imate tri minute na raspolaganju, za vas sam napravila kratki rezime reforme koja nakon silnih godina konačno ulazi u sve škole.

https://www.facebook.com/ministricaBlazenkaDivjak/videos/1247832082067339/

Za sve ostale informacije bacite oko na često postavljana pitanja i odgovore na https://skolazazivot.hr/najcesca-pitanja-i-odgovori/

Sretno svima!

Trebati će vremena da se svi naviknu na novosti, ali samo polako i sigurno, u reformi smo zajedno!

Ni lijevo ni desno, nego samo naprijed!
04 Ruj 2019

Održana 7. sjednica Koordinacije predsjednika podružnica ŽO HNS-a OBŽ.
Nastavljamo još jačim tempom.

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com