Obrazovna reforma je najveća reforma u Hrvatskoj od osamostaljenja, pa samim time i u ovoj Vladi
04 Lis 2019

· Obrazovna reforma je najveća reforma u Hrvatskoj od osamostaljenja, pa samim time i u ovoj Vladi!

· Reforma obrazovanje je najvećim dijelom financirana iz europskih sredstva!

· Reforma obuhvaća 70.000 prosvjetnih djelatnika!

· Da bi imali održivost reforme – moramo osigurati novac za veće plaće učitelja, profesora…!

Dan HNS-a Osijek
28 Ruj 2019

Na osječkom Pampasu danas su se družili članovi 13 ogranaka grada Osijeka i njihovi gosti.


"Ovo je još jedna odlična prilika da se maknemo od politike. Bilo svakodnevne, kratkoročne, dugoročne. Danas je zabranjeno pričati o politici. Danas smo se skoncentrirali na druženje. Imamo ekipe koje željno iščekuju sportski susretu kojem će se okušati i naš predsjednik, a riječ je o potezanju konopa. Izazivamo predsjednika i njegov tim da se okušaju s Osječanima.", rekla je Žana Gamoš.

Iako je predsjednica osječkog HNS-a Žana Gamoš istaknula kako je druženje oslobođeno dnevne politike i okrenuto druženju i sportu, predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak ipak nije izbjegao politička pitanja.

"Tu smo kako bi poručili da politika ne mora biti okrutna i ozbiljna, i to HNS nikada nije ni bio. Mi smo uvijek pokušavali na jedan poseban način voditi naše članstvo i stranku, a to da pored političkih skupova, politika i prioriteta koje radimo, moramo biti i društveni, humani, i zabavni. Ovdje smo jer slavimo i najveću reformu obrazovanja od samostalnosti Republike Hrvatske. Šezdeset osam tisuća profesora i nastavnika angažirano je u reformi. Prije dvije godine smo krenuli, a sada možemo staviti kvačicu da smo ušli u školu. Ono što sam rekao prije dvije godine i četiri mjeseca, uvest ćemo reforme u škole zbog budućnosti naše djece makar mi to bilo zadnje što ću učiniti u politici, to sam učinio!", rekao je Ivan Vrdoljak i pozvao na druženje.

Lijepo je što smo ovu tradiciju održali i proširili jer svake godine sve više ljudi dolazi na našu proslavu. Neki kako bi se natjecali, a neki kako bi probali delicije koje majstori kotlića skuhaju. Vidimo se i iduće godine. ????

Kako je danas bilo pogledajte u galeriji fotografija https://www.facebook.com/208799152545268/posts/2474689332622894/ 

Subvencije stambenih kredita = izvrsna demografska mjera!
17 Ruj 2019

Uz činjenicu da više od 5.300 mladih obitelji ima svoj novi dom zahvaljujući ovoj mjeri, posebno veseli i vijest da je više od 850 djece rođeno u tim obiteljima. 

Pogledajte više na slijedećem linku: 

https://vijesti.hrt.hr/542584/stromar-subvencije-stambenih-kredita-prava-demografska-mjera?fbclid=IwAR2-JMT76VyVHm03A9J31bKywSubQVrwPdZuDFQnj-A0wvdRlEISESI115k

Krenule su prijave za subvencioniranje stambenih kredita!
10 Ruj 2019

Nova prilika za sve mlade obitelji koje planiraju izgradnju kuće ili kupnju stana/kuće.

Krenuo je novi krug subvencija stambenih kredita! Više od 5.300 mladih obitelji ostalo je u Hrvatskoj i danas ima svoj novi dom zahvaljujući ovoj mjeri.

✅ Država otplaćuje 30-51% mjesečne rate kredita
✅ Trajanje subvencije - minimalno 5 godina
✅ Mogućnosti produljenja: godinu dana za svako dijete koje podnositelj ima u vrijeme prijave te dvije godine za svako novorođeno dijete
✅ Kamate - od 2,19 do 3,75 posto

Ni lijevo ni desno, nego samo naprijed!
04 Ruj 2019

Održana 7. sjednica Koordinacije predsjednika podružnica ŽO HNS-a OBŽ.
Nastavljamo još jačim tempom.

Kreće obrazovna reforma.
02 Ruj 2019

Za točno tjedan dana kreće obrazovna reforma, najveći projekt hrvatskog školstva koji se pripremao godinama i na kojem su aktivno radile tisuće stručnjaka.

Pogledajte brojeve koji govore o veličini projekta kurikularne reforme. 

Ivan Vrdoljak: Ustrajat ćemo na povećanju plaća za 68.000 zaposlenika u hrvatskim školama.
25 Kol 2019

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak na konferenciji za novinare u Karlovcu rekao je da je povećanje plaća za 68 000 zaposlenih u osnovnim i srednjim školama politički prioritet HNS-a, što je u petak potvrdilo i Predsjedništvo stranke. Zahvaljujući ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak i HNS-u reforma obrazovanja, po prvi put u hrvatskoj povijesti, ulazi u 1300 hrvatskih škola i upravo su učitelji i ravnatelji ključni nositelji tih procesa i zbog toga zaslužuju veće plaće koje predugo čekaju.

https://www.hns.hr/vijesti/sredisnjica/ivan-vrdoljak-ustrajat-cemo-na-povecanju-placa-za-68-000-zaposlenika-u-hrvatskim-skolama/?fbclid=IwAR3x8I6jbs6-ZJVmmUhXdLYF0WKBunx46FX5w80dx8E1haGkuTh_ixgnruU

Na putu za Aljmaš
15 Kol 2019

Županijska organizacija Hrvatske narodne stranke već tradicionalno trinaestu godinu zaredom organizirala je podjelu napitaka hodočasnicima na blagdan Velike Gospe u Aljmaš. Tako su i ove godine, saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj, zajedno sa članovima Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije i Podružnice Hrvatske narodne stranke Osijek pomagali hodočasnicima na putu u Aljmaš. Podjela vode, soka, kave i čaja hodočasnicima koji su ovom rutom prolazili na putu do marijanskog svetišta u Aljmašu, bilo je kao i uvijek kod nogometnog igrališta u Sarvašu.

Jučer je u Osijeku održan radni sastanak s vodstvom IV. izborne jedinice.
06 Srp 2019

Jučer je u Osijeku održan radni sastanak s vodstvom IV. izborne jedinice.

HNS-ov tim iz IV. izborne jedinice uvijek je vrlo angažiran, sa puno novih ideja, projekta i inicijativa koje Hrvatsku čine boljom zemljom. Samo radom, zajedništvom i suradnjom mogu se postići velike stvari za dobrobit naših sugrađana zaključak je sastanka.
Ovo je posao koji smo započeli kako bi homogenizirali i ojačali HNS-a za parlamentarne izbore. Vratiti život stranke u stranačku bazu odnosno prenositi informacije ne samo iz središnjice na teren, već što je iznimno važno, s terena u središnjicu, jedna je od glavnih zadaća, uz poboljšanje dvosmjerne komunikacije u organizaciji i organizacijsko jačanje, te bolju vidjivost HNS-a u javnosti, istaknuo je glavni tajnik strane Srećko Ferenčak.

U Hrvatskoj je bilo dugo teško, ali je krenulo pozitivno. Preokrenuli su se politički i gospodarski trendovi, a neki su se šokirali činjenicom da se napor i ustrajan rad isplati, što se vidi i u pozitivnim gospodarskim pokazateljima.
Reforma obrazovanja od jeseni ulazi frontalno u sve škole, a ministrica obrazovanja Blaženka Divjak prva je ministrica u povijesti koja je reformu obrazovanja uvela u učionice. U resoru graditeljstva i prostornog uređenja našeg Predraga Štromara su također odvijaju reformski procesi i projekti poput subvencioniranih stambenih kredita, POS-ovih stanova i energetske obnove, rezultirat će brojkom od čak 20.000 mladih koji neće iseliti i svoj će dom imati upravo u Hrvatskoj. HNS radi dobar posao u ovoj Vladi i vjerujemo da će građani prepoznati sve što smo napravili. Mi ćemo nastaviti raditi svoj posao za svoju državu, na svim ovim pozitivnim pokazateljima koje smo uspjeli preokrenuti u posljednje dvije godine. HNS ima jasan plan što će raditi, jasan smjer, niti lijevo, niti desno, nego smo naprijed. Mi se kao stranka nikada nismo okretali u prošlost, nego u budućnost rekao je predsjednik stranke Ivan Vrdoljak.

Proaktivnost, motivacija i energija iz obilaska u obilazak su sve jači i izraženiji, a smjer sve sigurniji. 

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com