Donacija osječko-baranjskog HNS-a omogućit će kvalitetniju zdravstvenu skrb bolesnicima
05 Lis 2018

Donacija osječko-baranjskog HNS-a omogućit će kvalitetniju zdravstvenu skrb bolesnicima

Delegacija Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke – Liberalnih demokrata OBŽ danas je posjetila Zavod za torakalnu i plastičnu kirurgiju KBC Osijek, kako bi predali donaciju u obliku monitora za praćenje vitalnih funkcija postoperativnih pacijenata, koji se liječe na odjelima Zavoda. Donacija je ujedno odgovor na poziv Zavoda za torakalnu i plastičnu kirurgiju KBC Osijek za donacijom ovog uređaja koji pripada u osnovnu opremu modernih bolnica, a posebno će koristiti medicinskom osoblju u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi bolesnika.

Saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj, predsjednik Županijske organizacije HNS-a Vinko Ručević i predsjednik Kluba vijećnika HNS-a Osječko-baranjske županije Ivica Mandić uređaj su predali predstojniku Zavoda za torakalnu i plastičnu kirurgiju KBC Osijek dr. Želimiru Orkiću, koji se u ime KBC Osijek, Zavoda, te svih djelatnika i pacijenata zahvalio na ovoj humanoj gesti. Tom prilikom Čuraj je istaknuo kako je moralna i društvena obveza svih osoba i organizacija koje javno djeluju imati na umu i skrb o zajednici u kojoj živimo i radimo, u što svakako spada i opremljenost najveće zdravstvene ustanove na istoku Hrvatske. Pri tom se zahvalio svim članicama i članovima osječko-baranjskog HNS-a, koji su svojim donacijama pomogli pri kupnji ovoga uređaja.

Pročitano 937 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
  • Ispis
  • Pošalji e-mail

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com