Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak s izaslanstvom položio vijence na groblju Mirogoj
01 Stu 2018

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak s izaslanstvom položio vijence na groblju Mirogoj

U povodu blagdana Svih svetih izaslanstvo Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati predvođeno predsjednikom stranke Ivanom Vrdoljakom na zagrebačkom groblju Mirogoj odalo je počast stvarateljima HNS-a i zaslužnima za stvaranje Hrvatske kao slobodne i demokratske države.

Izaslanstvo je položilo vijence i zapalilo svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, kod Grobnice narodnih heroja, ispod križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i kod Središnjeg križa. Posebnu počast izaslanstvo stranke odalo je istaknutim HNS-ovcima: Krešimiru Džebi, Miki Tripalu, Martinu Špegelju, Dragutinu Haramiji, Srećku Bijeliću te osnivačici i počasnoj predsjednici HNS-a Savki Dabčević Kučar.

Naša utemeljiteljica, Savka Dabčević Kučar u godinama Hrvatskog proljeća oživjela je ideju slobodne Hrvatske, da bismo tek 20 godina kasnije uistinu imali demokratsku i slobodnu Hrvatsku. U HNS-u smo naučili smo od Savke da je Hrvatska na prvom mjestu, ispred naših osobnih političkih karijera i ispred interesa stranke.

„ Iskazati poštovanje i počast ljudima koji su stvarali ne samo našu stranku nego i Hrvatsku, nije i nikada neće biti obaveza koja se jedanput godišnje u ovo vrijeme iskazuje, već nešto što je duboko intimni osjećaj svakoga od nas, osjećaj pripadnosti krugu ljudi koji su svim svojim bićem i djelovanjem željeli bolje društvo i bolji život u Hrvatskoj“, rekao je predsjednik Središnjeg odbora i član Predsjedništva HNS-a Tomislav Stojak.

Pročitano 457 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
  • Ispis
  • Pošalji e-mail

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com