Ispiši ovu stranicu
Prihvaćen prijedlog Kluba vijećnika HNS-a o povećanju iznosa novčane potpore obiteljima s troje i više djece
08 Stu 2018

Prihvaćen prijedlog Kluba vijećnika HNS-a o povećanju iznosa novčane potpore obiteljima s troje i više djece

Dana 07. Studenog 2018. godine Općinsko vijeće Općine Čepin na svojoj je 13. sjednici donijelo Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi na području Općine Čepin. Od strane predlagatelja bilo je predviđeno da se obiteljima s troje i više djece priznaje se pravo na mjesečnu novčanu potporu u iznosu od 100,00 kn po djetetu do navršene 18. godine života djeteta.

Klub vijećnika HNS-a u Općinskom vijeću Općine Čepin zbog izuzetno negativnih demografskih trendova na području naše općine iznio je svoj prijedlog da se taj iznos poveća za 100 % odnosno na 200,00 kuna po djetetu. Predsjednik općinskog vijeća zatražio je stanku za konzultacije, nakon koje je prijedlog HNS-a jednoglasno usvojen. Ovom odlukom, a u svrhu financijske pomoći postojećim obiteljima s troje i više djece i poticanja ostalih obitelji na povećanje broja djece u obiteljima s područja Općine Čepin, kao pronatalitetne mjere za smanjenje rasta negativnih demografskih promjena, obiteljima s troje i više djece priznaje se pravo na mjesečnu novčanu potporu u iznosu od 200,00 kn po djetetu do navršene 18. godine života djeteta, ako roditelj i dijete za koje se prima naknada imaju prebivalište na području Općine Čepin.

 Predsjednik Podružnice HNS Čepin Branimir Pospišilom i vijećnici HNS-a dr. Dražen Arnold, dr. Tanja Paun i gdin. Mario Žanko

Zahvaljujući usvojenom prijedlogu Kluba vijećnika HNS u Općinskom vijeću Općine Čepin obitelji s troje i više djece s područja Općine Čepin će od 01. siječnja 2019.godine umjesto planiranih 3.600,00 kuna godišnje dobiti novčanu potporu u iznosu od 7.200,00 kuna, u cilju povećanja broja djece u obiteljima te zaustavljanja odlazaka i iseljavanja. Također, podsjećamo da zahvaljujući stabilnosti Vlade i izmjenama Zakona o financiranju jedinica lokalne i područne samouprave na kojima je Hrvatska narodna stranka inzistirala, lokalne samouprave dobivaju puno više novaca u proračun izravno od poreza pa  su tako i prihodi Općine Čepin uvećani za višemilijunske iznose. Upravo ta izmjena Zakona omogućuje općinama da same odluče u što će ulagati, samo je pitanje prioriteta.

 

Pročitano 831 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)