Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak: „HNS-ov smjer je ni  lijevo ni desno, nego samo naprijed“
17 Stu 2018

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak: „HNS-ov smjer je ni lijevo ni desno, nego samo naprijed“

Predsjednik Hrvatske narodne stranke-liberalni demokrati Ivan Vrdoljak nastavio je obilazak Hrvatske jučerašnjim posjetom i radnim sastankom u Osijeku sa stranačkim kolegama u IV. izbornoj jedinci, koja obuhvaća Osječko-baranjsku i Virovitičko–podravsku županiju.

 Na sastanku, na kojem su sudjelovali i voditelj Izbornog stožera IV. izborne jedinice  Bosiljko Zdilar, zamjenik Vinko Ručević, saborski zastupnik HNS-a Stjepan Čuraj te zamjenica gradonačelnika Osijeka Žana Gamoš, predsjednik HNS-a Vrdoljak naglasio je kako svi procesi za koje je HNS preuzeo odgovornost u Vladi RH nailaze na odobravanje kako građana, tako i struke. Posebno se osvrnuo i na važnost suradnje i konstruktivnosti u politici jer kako kaže, građanima je dosta svađa i političkih prepucavanja, već žele znati kako politika njihov život može učiniti boljim.

 Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak jučer je naglasio i da se upravo zahvaljujući HNS-u, Ministarstvo znanosti i obrazovanja po prvi put svrstalo u proračunske dobitnike te će se u idućoj godini za bolje obrazovanje uložiti više od 500 milijuna kuna,  budući da već od 2019. reforma obrazovanja ulazi frontalno u sve hrvatske škole. Proračun će biti veći i za Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja koje nastavlja građanima financijski pomagati pri kupnji prve nekretnine, ali već sada se najavljuje i veliki projekt energetske obnove obiteljskih kuća koje će građanima značajno smanjiti račune za režije.

 „To je smjer HNS-a. Mi smo liberali i stranka centra kojoj nije bitno ni lijevo ni desno, nego samo ići naprijed. Kao odgovoran partner osigurali smo stabilnost zemlje ulaskom u Vladu, a sada radimo upravo ono za što su nas građani i odabrali – bez svađa i cirkusa pokušavamo rješavati probleme nezaposlenosti, osigurati mladim obiteljima lakši dolazak do krova nad glavom kroz programe subvencioniranih kredita za mlade i ono, možda i najbitnije – osigurati bolju budućnost za našu djecu kroz reformu obrazovanja koja je napokon ušla u učionice. Izazova će biti, onih koji ne žele promjene će biti, ali to nas neće obeshrabriti jer nažalost, alternativa u MOST-u ili Živom zidu Hrvatskoj može donijeti samo kaos, ne i dobru budućnost“,  rekao je Vrdoljak.

 Saborski zastupnik HNS-a iz Osijeka Stjepan Čuraj istaknuo je da je građanima generalno dosta politikantstva i da žele konkretne rezultate odnosno da ispunimo obećane reforme.

Ne može se čekati bolje sutra jer se to mora dogoditi već danas. To HNS upravo radi u ovoj Vladi kroz sve svoje doprinose u poreznoj, mirovinskoj i obrazovnoj reformi i daljnjim poreznim rasterećenjima plaća. To ćemo nastaviti raditi i ubuduće i od svojih koalicijskih partnera očekujemo da prate naš tempo i da ubace u petu brzinu, jer samo tako možemo ići naprijed“, rekao je Čuraj.

Pročitano 547 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
  • Ispis
  • Pošalji e-mail

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com