Održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke
01 Ožu 2020

Održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke

Osijek, 01.03.2020. - Danas je u Osijeku održana Izborna skupština Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke. Uz predsjednika i potpredsjednike, delegati ŽO HNS OBŽ birali su članove Predsjedništva i tajnika.

Tijekom prezentacije dosadašnjeg rada na mjestu predsjednika ŽO HNS OBŽ Vinko Ručević se zahvalio svima koji su doprinijeli razvoju HNS-a i naglasio je kako se HNS u OBŽ potvrdio i nastavlja potvrđivati kao snažna i konstruktivna stranka, te da od novog vodstva očekuje nastavak razvoja organizacija u županiji
Za predsjednika Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije izabran je Danijel Ilić iz Osijeka, dok će dužnost potpredsjednika obnašati Ivica Mandić iz Đakova i Bojan Tojagić iz Osijeka, dok je za tajnika izabran Zvonimir Bratić iz Čepina.
Novoizabrani predsjednik Danijel Ilić, zahvalio se je na časti i ukazanom povjerenju te je naglasio kako je pred nama je novo izazovno razdoblje, novi izborni ciklus na državnoj razini. „Moj je cilj i zadatak u sljedećim mjesecima pripremiti teren u OBŽ na izbore i probuditi poneku HNS ovu organizaciju na terenu koja se uspavala. Članstvo je ono što je HNS oduvijek činilo velikim i donosilo rezultate koji su uvijek nadmašivali statističke rejtinge. Tako će to biti i ovaj put.“ rekao je Ilić.
Predsjednik Hrvatske narodne stranke Ivan Vrdoljak izjavio je da će stranka na predstojećim parlamentarnim izborima nastupiti samostalno, a nakon izbora će razgovarati s onima koji nas neće vraćati u ideološke podjele i Drugi svjetski rat. Čestitao je novoizabranom vodstvu županijske organizacije naglasivši kako je ovo novi početak u najboljem smislu tog izraza, zahvalivši prethodnom vodstvu na ustrajnosti i hrabrosti u vođenju organizacije u izazovnom vremenu iza nas.
Delegati skupštine Županijske organizacije HNS Osječko – baranjske županije danas su jednoglasno podržali kandidaturu Predraga Štromara za predsjednika HNS, te Stjepana Čuraja za zamjenika predsjednika stranke na nadolazećem stranačkom saboru u travnju.

Pročitano 649 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
  • Ispis
  • Pošalji e-mail

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com