Digitalna transformacija Općine Čepin
03 Lip 2020

Digitalna transformacija Općine Čepin

Čepin, 02.06.2020. - Klub vijećnika HNS-a Čepin jučer je na održanoj 24. sjednici Općinskog vijeća uputio predsjedniku Općinskog vijeća i načelniku prijedlog za digitalizaciju općinske uprave.

Prvi korak bila bi nabavka prijenosnih računala općinskim vijećnicima na korištenje za vrijeme trajanja mandata. Sa tim prvim korakom ostvariti će se uštede, ubrzati će se procesi pripremanja akata Općinskog vijeća, te dodatno uštedjeti na radnim satima djelatnika koji su trebali kopirati prijedloge, proračunske materijale, nacrte projekata koji idu na odobravanje općinskim vijećnicima.

Drugi korak bio bi proces digitalizacije rada općinske uprave, sa kojim bi osigurali veću otvorenost i transparentnost službenih dokumenata i informacija svim zainteresiranim pod jednakim uvjetima nepristrano i besplatno. Financijska realizacija prijedloga je vrlo jednostavna, potrebno je samo smanjiti trošak vijećničke naknade ili reprezentacije načelnika.

Hrvatska narodna stranka želi da Općina Čepin u budućnosti bude pametna općina, koja se ponosi uspostavljenom sinergijom između svoje kulture, višestoljetne povijesti i tradicije te želje za kontinuiranim gospodarskim napretkom i potrebe za ulaskom u digitalno doba. Stoga, neminovna je nužnost provedbe digitalne transformacije u općinskoj upravi u kojoj nažalost još uvijek vlada zastarjeli model upravljanja.

Pročitano 454 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
  • Ispis
  • Pošalji e-mail

O županiji

Osječko-baranjska županija kao jedinica područne (regionalne) samouprave dio je upravno-teritorijalnog ustrojstva Republike Hrvatske ustanovljenog 1993. godine. Smještena je u sjeveroistočnom dijelu Republike Hrvatske u Panonskom prostoru. VIŠE

Županija u brojkama

Površina:  4.155 km2
Sjedište:  Osijek
Naselja: 264
Populacija:  305.032
Gradova:  7
Općina:  35

Kontakti

Predsjednik ŽO: Vinko RUČEVIĆ
Sjedište: J.J.Strossmayera 5, 31000 Osijek
Telefon: 031 200 350
Telefaks: 031 213 970
E- pošta: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.hns-obz.com